Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 15 dk.
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı bal
- Yarım su bardağı tereyağı – oda sıcaklığında
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 çay bardağı damla çikolata
- Şeker, bal ve tereyağını mikserle 6 – 7 dakika çırpın.
- Un, kabartma tozu, tuz ve kakaoyu ekleyin.
- Tüm malzemeyi bir araya getirerek yoğurun.
- Elinize yapışmayan, esnek bir hamur elde etmek için gerekirse azar azar un ekleyin.
- Yağlanmış fırın tepsisine, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
- Yuvarlayarak şekil verin.
- Kurabiye hamurlarını pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
- Fırına yerleştirin.180 derecede 12 – 14 dakika pişirin.
- Malzemeler
-
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı bal
- Yarım su bardağı tereyağı – oda sıcaklığında
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 çay bardağı damla çikolata
- Hazırlanışı
-
- Şeker, bal ve tereyağını mikserle 6 – 7 dakika çırpın.
- Un, kabartma tozu, tuz ve kakaoyu ekleyin.
- Tüm malzemeyi bir araya getirerek yoğurun.
- Elinize yapışmayan, esnek bir hamur elde etmek için gerekirse azar azar un ekleyin.
- Yağlanmış fırın tepsisine, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
- Yuvarlayarak şekil verin.
- Kurabiye hamurlarını pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
- Fırına yerleştirin.180 derecede 12 – 14 dakika pişirin.