Çikolatalı Ballı Kurabiye

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 15 dk.

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı bal
  • Yarım su bardağı tereyağı – oda sıcaklığında
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 çay bardağı damla çikolata
  • Şeker, bal ve tereyağını mikserle 6 – 7 dakika çırpın.
  • Un, kabartma tozu, tuz ve kakaoyu ekleyin.
  • Tüm malzemeyi bir araya getirerek yoğurun.
  • Elinize yapışmayan, esnek bir hamur elde etmek için gerekirse azar azar un ekleyin.
  • Yağlanmış fırın tepsisine, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Yuvarlayarak şekil verin.
  • Kurabiye hamurlarını pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
  • Fırına yerleştirin.180 derecede 12 – 14 dakika pişirin.
Malzemeler
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı bal
  • Yarım su bardağı tereyağı – oda sıcaklığında
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 çay bardağı damla çikolata
Hazırlanışı
  • Şeker, bal ve tereyağını mikserle 6 – 7 dakika çırpın.
  • Un, kabartma tozu, tuz ve kakaoyu ekleyin.
  • Tüm malzemeyi bir araya getirerek yoğurun.
  • Elinize yapışmayan, esnek bir hamur elde etmek için gerekirse azar azar un ekleyin.
  • Yağlanmış fırın tepsisine, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Yuvarlayarak şekil verin.
  • Kurabiye hamurlarını pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
  • Fırına yerleştirin.180 derecede 12 – 14 dakika pişirin.