Çilek Reçeli

Servis: 1 kavanoz

Hazırlama: 30 dk.

Pişirme: 45 dk.

  • 1 kg. çilek
  • 1 kg. tozşeker
  • 4 su bardağından üç parmak eksik su
  • Yarım limon suyu
  • 1 diş limon tuzu
  • Çileklerin saplarını temizleyin ve iyice yıkayın.
  • Su ve şekeri koyulaşıncaya kadar kaynatın.
  • Çilekleri ekleyin ve 35 dakika daha pişirin.
  • Limon suyu ve tuzunu ekleyerek ocağı kapatın.
  • Kıvamını kontrol etmek içi metal kaşığı reçele batırın.
  • Parmağınızla çizdiğinizde kolayca birleşmiyorsa olmuş demektir.
  • Üzerindeki köpükleri dikkatlice alın ve soğuyunca kavanoza koyarak serin ve gölgede muhafaza edin.
Malzemeler
  • 1 kg. çilek
  • 1 kg. tozşeker
  • 4 su bardağından üç parmak eksik su
  • Yarım limon suyu
  • 1 diş limon tuzu
Hazırlanışı
  • Çileklerin saplarını temizleyin ve iyice yıkayın.
  • Su ve şekeri koyulaşıncaya kadar kaynatın.
  • Çilekleri ekleyin ve 35 dakika daha pişirin.
  • Limon suyu ve tuzunu ekleyerek ocağı kapatın.
  • Kıvamını kontrol etmek içi metal kaşığı reçele batırın.
  • Parmağınızla çizdiğinizde kolayca birleşmiyorsa olmuş demektir.
  • Üzerindeki köpükleri dikkatlice alın ve soğuyunca kavanoza koyarak serin ve gölgede muhafaza edin.