Kirazlı Kurabiye

Servis: 6-8 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 17 dk.

  • 1 su bardağı tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağından iki parmak eksik mısır nişastası
  • 2,5 su bardağı un – azar azar ekleyin
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış kiraz
  • Yumurta, pudra şekeri ve tereyağını çırpın.
  • Nişasta, tuz ve unu azar azar ekleyerek hamuru hazırlayın.
  • Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Ayıklanmış kirazı una bulayarak hamuru yedirin.
  • Hamurun üzerini kapatın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin. Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açın.
  • Bardak yardımıyla hamurdan yuvarlaklar kesin ve yağlanmış tepsiye dizin.
  • 200 derecede ısıtılmış fırında 15 – 17 dakika pişirin.
Malzemeler
  • 1 su bardağı tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağından iki parmak eksik mısır nişastası
  • 2,5 su bardağı un – azar azar ekleyin
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış kiraz
Hazırlanışı
  • Yumurta, pudra şekeri ve tereyağını çırpın.
  • Nişasta, tuz ve unu azar azar ekleyerek hamuru hazırlayın.
  • Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Ayıklanmış kirazı una bulayarak hamuru yedirin.
  • Hamurun üzerini kapatın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin. Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açın.
  • Bardak yardımıyla hamurdan yuvarlaklar kesin ve yağlanmış tepsiye dizin.
  • 200 derecede ısıtılmış fırında 15 – 17 dakika pişirin.