Servis: 6 kişi
Hazırlama: 60 dk.
Pişirme: 30 dk.
Hamur
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 çorba kaşığı tereyağı
Kıymalı Harç
- 300 gr. kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 4 adet sivri biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
Üzerine
- 1 adet yumurta sarısı
- 6 çorba kaşığı sıvı yağ
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
- Kıymalı kaşarlı pide yapmak için ılık suda mayayı eritin ve oda sıcaklığında bekleterek, hacminin iki katına çıkmasını sağlayın.
- Mayayla beraber diğer hamur malzemelerini yoğurun ve elastik bir hamur elde etmek için gerekirse azar azar un ya da su ilave edin.
- Hamurunuzu oda sıcaklığında mayalanması için 1 saat bekletin.
- Hamurunuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın.
- Unlanmış tezgahta yarım parmak kalınlığında açın.
- Kenarlarına boşluk bırakarak üzerine kıymalı harcı paylaştırın.
- Kenarlarını üzerine doğru kapatın. Kenarlarına yumurtayla karıştırılmış sıvı yağ sürün.
- 200 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
Kıymalı Pide Harcı Hazırlanışı
- Ayrı bir kasede, çok ince kıyılmış kuru soğan, sivri biber, baharatlar, kaşar peyniri ve kıymayı yoğurun.
- Malzemeler
-
Hamur
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 çorba kaşığı tereyağı
Kıymalı Harç
- 300 gr. kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 4 adet sivri biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
Üzerine
- 1 adet yumurta sarısı
- 6 çorba kaşığı sıvı yağ
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
- Hazırlanışı
-
- Kıymalı kaşarlı pide yapmak için ılık suda mayayı eritin ve oda sıcaklığında bekleterek, hacminin iki katına çıkmasını sağlayın.
- Mayayla beraber diğer hamur malzemelerini yoğurun ve elastik bir hamur elde etmek için gerekirse azar azar un ya da su ilave edin.
- Hamurunuzu oda sıcaklığında mayalanması için 1 saat bekletin.
- Hamurunuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın.
- Unlanmış tezgahta yarım parmak kalınlığında açın.
- Kenarlarına boşluk bırakarak üzerine kıymalı harcı paylaştırın.
- Kenarlarını üzerine doğru kapatın. Kenarlarına yumurtayla karıştırılmış sıvı yağ sürün.
- 200 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
Kıymalı Pide Harcı Hazırlanışı
- Ayrı bir kasede, çok ince kıyılmış kuru soğan, sivri biber, baharatlar, kaşar peyniri ve kıymayı yoğurun.