Servis: 6 kişi
Hazırlama: 60 dk.
Pişirme: 60 dk.
- 3 adet yufka
- 700 gr. kuzu kuşbaşı
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 1 çorba kaşığı reyhan
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz, karabiber
Üzerine
- Kıyılmış maydanoz, nar taneleri, sarımsaklı yoğurt, kızarmış tel şehriye
- Etleri suyunu çekene kadar kavurun.
- Üzerine tereyağı ve küp doğranmış soğanları ekleyerek şeffaflaşana kadar soteleyin.
- Salçayı ilave edin ve kokusu gidene kadar kavurun.
- Üzerine 1 su bardağı su koyun ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Baharat, nar ekşisi, pekmez ve nar tanelerini ekleyerek karıştırın.
- Yufkayı tezgaha serin ve üçgen olacak şekilde dörde bölün.
- 2 parçanın geniş kenarları üst üste gelecek şekilde çorba kasesine koyun.
- Üzerine harcı paylaştırın ve bohça şeklinde kapatın.
- Yağlanmış tepsiye dizin ve üzerine sıvı yağ sürün.
- 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Sarımsaklı yoğurt, kıyılmış maydanoz, nar ve kızarmış şehriye serperek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 3 adet yufka
- 700 gr. kuzu kuşbaşı
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 1 çorba kaşığı reyhan
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz, karabiber
Üzerine
- Kıyılmış maydanoz, nar taneleri, sarımsaklı yoğurt, kızarmış tel şehriye
- Hazırlanışı
-
- Etleri suyunu çekene kadar kavurun.
- Üzerine tereyağı ve küp doğranmış soğanları ekleyerek şeffaflaşana kadar soteleyin.
- Salçayı ilave edin ve kokusu gidene kadar kavurun.
- Üzerine 1 su bardağı su koyun ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Baharat, nar ekşisi, pekmez ve nar tanelerini ekleyerek karıştırın.
- Yufkayı tezgaha serin ve üçgen olacak şekilde dörde bölün.
- 2 parçanın geniş kenarları üst üste gelecek şekilde çorba kasesine koyun.
- Üzerine harcı paylaştırın ve bohça şeklinde kapatın.
- Yağlanmış tepsiye dizin ve üzerine sıvı yağ sürün.
- 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Sarımsaklı yoğurt, kıyılmış maydanoz, nar ve kızarmış şehriye serperek servis yapın.