Servis: 6 kişi

Hazırlama: 60 dk.

Pişirme: 40 dk.

Hamur
  • 5 – 5,5 su brdağı un – azar azar eklenecek
  • 1 su bardağı süt – ılık
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı erimiş tereyağı
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Patatesli Sarma Harcı
  • 1 adet haşlanmış patates
  • 1 su bardağı rendelenniş peynir
  • Yarım demet taze nane
  • Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun.
  • Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlamak için gerekirse un ya da süt ekleyebilirsiniz.
  • Hamurun üzerini kapatın ve 1 saat oda ısısnda dinlendirin.
  • Hamurdan bezeler kopartın ve unlanmış tezgahta açın.
  • Haşlanmış patatesle beraber tüm harç malzemelerini karıştırın.
  • Kenarına harcı koyun rulo şeklinde sarın.
  • Ruloyu kendi etrafında dolayın ve yağlanmış tepsiye dizin.
  • Hamuru yarım saat daha dinlendirin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün ve 175 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Malzemeler
Hamur
  • 5 – 5,5 su brdağı un – azar azar eklenecek
  • 1 su bardağı süt – ılık
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı erimiş tereyağı
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Patatesli Sarma Harcı
  • 1 adet haşlanmış patates
  • 1 su bardağı rendelenniş peynir
  • Yarım demet taze nane
Hazırlanışı
  • Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun.
  • Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlamak için gerekirse un ya da süt ekleyebilirsiniz.
  • Hamurun üzerini kapatın ve 1 saat oda ısısnda dinlendirin.
  • Hamurdan bezeler kopartın ve unlanmış tezgahta açın.
  • Haşlanmış patatesle beraber tüm harç malzemelerini karıştırın.
  • Kenarına harcı koyun rulo şeklinde sarın.
  • Ruloyu kendi etrafında dolayın ve yağlanmış tepsiye dizin.
  • Hamuru yarım saat daha dinlendirin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün ve 175 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.