Servis: 6 kişi
Hazırlama: 30 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 2 adet kabak
- Yarım demet ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 6 adet taze soğan
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı beyaz peynir
- 5 çorba kaşığı un
- Yarım demet dereotu
- 4 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
Üzerine
- Susam & çörek otu
- Kabakları rendeleyin ve suyunu sıkın.
- Tüm malzemeyi doğrayıp karıştırın.
- Çırpılmış yumurta ve azar azar ekleyerek unu koyun.
- Koyu bir kek hamuru kıvamındaki karışım elde edin.
- Harcı yağlanmış fırın tepsisine dökün.
- Üzerine susam ve çörekotu serpin.
- 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Malzemeler
-
- 2 adet kabak
- Yarım demet ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 6 adet taze soğan
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı beyaz peynir
- 5 çorba kaşığı un
- Yarım demet dereotu
- 4 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
Üzerine
- Susam & çörek otu
- Hazırlanışı
-
- Kabakları rendeleyin ve suyunu sıkın.
- Tüm malzemeyi doğrayıp karıştırın.
- Çırpılmış yumurta ve azar azar ekleyerek unu koyun.
- Koyu bir kek hamuru kıvamındaki karışım elde edin.
- Harcı yağlanmış fırın tepsisine dökün.
- Üzerine susam ve çörekotu serpin.
- 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.