Zeytinli Cızbız Köfte

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 35 dk.

Pişirme: 20 dk.

  • 750 gr. köftelik kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 dilim ekmek içi
  • 4 çorba kaşığı su
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz, karabiber
  • Ortasına koymak için; siyah ya da yeşil çekirdeksiz zeytin
  • Ekmek içlerini suyla ıslatın.
  • Ezilmiş sarımsak, çok ince kıyılmış soğanla beraber tüm malzemeyi karıştırarak 20 dakika yoğurun.
  • Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve ortasına zeytinleri koyarak yuvarlayın.
  • Köftelerin üzerini kapatarak bir gece buzdolabında bekletin.
  • Ertesi gün fırın ızgarasında ya da mangalda kızartarak servis yapın.
Malzemeler
  • 750 gr. köftelik kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 dilim ekmek içi
  • 4 çorba kaşığı su
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz, karabiber
  • Ortasına koymak için; siyah ya da yeşil çekirdeksiz zeytin
Hazırlanışı
  • Ekmek içlerini suyla ıslatın.
  • Ezilmiş sarımsak, çok ince kıyılmış soğanla beraber tüm malzemeyi karıştırarak 20 dakika yoğurun.
  • Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve ortasına zeytinleri koyarak yuvarlayın.
  • Köftelerin üzerini kapatarak bir gece buzdolabında bekletin.
  • Ertesi gün fırın ızgarasında ya da mangalda kızartarak servis yapın.