Servis: 6 kişi
Hazırlama: 30 dk.
Pişirme: 15 dk.
- 2 adet yufka
- Bağlamak için taze soğan sapı
- 1 su bardağı sıvı yağ – kızartmak için
Köfte
- Yarım kg. kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 2 dilim ekmek içi
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz, karabiber
- 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
- Rendelenmiş soğan ve tüm köfte malzemelerini 10 dakika yoğurun. Yufkalardan 4 parmak eninde kareler kesin.
- Ortasına yuvarlak olarak hazırladığınız köfteleri koyun.
- Yufkayı bohça şeklinde bükün ve soğanın yeşil kısmı ile bağlayın.
- Kızgın sıvı yağda kızartarak sıcak olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 2 adet yufka
- Bağlamak için taze soğan sapı
- 1 su bardağı sıvı yağ – kızartmak için
Köfte
- Yarım kg. kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 2 dilim ekmek içi
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz, karabiber
- 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
- Hazırlanışı
-
- Rendelenmiş soğan ve tüm köfte malzemelerini 10 dakika yoğurun. Yufkalardan 4 parmak eninde kareler kesin.
- Ortasına yuvarlak olarak hazırladığınız köfteleri koyun.
- Yufkayı bohça şeklinde bükün ve soğanın yeşil kısmı ile bağlayın.
- Kızgın sıvı yağda kızartarak sıcak olarak servis yapın.