Domatesli Kimyonlu Yaprak Sarma

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 35 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 1 kg. taze asma yaprağı
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 adet kuru soğan
  • 4 adet domates
  • 2 su bardağı pirin
  • 4 diş sarımsak
  • 1 demet taze nane
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı kimyon.
  • Tuz
  • 1 adet soğan – taban için
  • 1 adet domates – taban için
  • Zeytinyağında küp doğranmış soğanı şeffaflaşana kadar kavurun.
  • Doğranmış domatesi ekleyin ve 15 dakika soteleyin.
  • Pirinci koyun ve sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin.
  • Sarımsak, baharat ve 3 su bardağı su ekleyin.
  • Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Kıyılmış naneyi ekleyerek harcı harmanlayın.
  • Yaprakların kenarına yakın kısma harcı koyun ve rulo şeklinde sarın.
  • Tencerenin tabanına bir kat halka doğranmış soğan, bir kat da domates dilimleri yerleştirin.
  • Üzerine sarmaları dizin.
  • Limon suyunu dökün, 1 su bardağı su koyun.
  • Açılmaması için üzerine tabak kapatın.
  • Sarmanızı 35 dakika pişirin.
  • Limon dilimleriyle süsleyerek ılık ya da soğuk olarak servis yapın.
Not: Taze asma yaprağını kullanıma hazırlamak için; yaprakları bol suyla bir kaç kez yıkayın. Tuzlu ve kaynamış suya yaprakları koyun. Üzerine nazikçe bastırarak renkleri dönünceye kadar bekletin. Rengi sararan yaprakları kevgirle alın. Yaprakları tepsi kenarına koyarak tek tek dizin. Yaprakları beklettiğiniz tuzlu suyu, sarmanızı pişiriken kullanabilirsiniz.
Malzemeler
  • 1 kg. taze asma yaprağı
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 adet kuru soğan
  • 4 adet domates
  • 2 su bardağı pirin
  • 4 diş sarımsak
  • 1 demet taze nane
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı kimyon.
  • Tuz
  • 1 adet soğan – taban için
  • 1 adet domates – taban için
Hazırlanışı
  • Zeytinyağında küp doğranmış soğanı şeffaflaşana kadar kavurun.
  • Doğranmış domatesi ekleyin ve 15 dakika soteleyin.
  • Pirinci koyun ve sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin.
  • Sarımsak, baharat ve 3 su bardağı su ekleyin.
  • Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Kıyılmış naneyi ekleyerek harcı harmanlayın.
  • Yaprakların kenarına yakın kısma harcı koyun ve rulo şeklinde sarın.
  • Tencerenin tabanına bir kat halka doğranmış soğan, bir kat da domates dilimleri yerleştirin.
  • Üzerine sarmaları dizin.
  • Limon suyunu dökün, 1 su bardağı su koyun.
  • Açılmaması için üzerine tabak kapatın.
  • Sarmanızı 35 dakika pişirin.
  • Limon dilimleriyle süsleyerek ılık ya da soğuk olarak servis yapın.
Not: Taze asma yaprağını kullanıma hazırlamak için; yaprakları bol suyla bir kaç kez yıkayın. Tuzlu ve kaynamış suya yaprakları koyun. Üzerine nazikçe bastırarak renkleri dönünceye kadar bekletin. Rengi sararan yaprakları kevgirle alın. Yaprakları tepsi kenarına koyarak tek tek dizin. Yaprakları beklettiğiniz tuzlu suyu, sarmanızı pişiriken kullanabilirsiniz.