Servis: 6 kişi
Hazırlama: 30 dk.
Pişirme: 90 dk.
- Yarım paket kalem makarna
- 4 parça, bölünmüş kuzu kol -1 kg.
- Yarım demet marul
- 2 adet kuru soğan
- 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
- Yarım demet taze soğan
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı ezilmiş sarımsak
- 2 adet limon suyu
- 1 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı biberiye
- Tuz, karabiber
Üzerine
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
- Etlerinizi baharatlarla ovun, tencereye koyarak kendi suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
- Üzerine tereyağını koyun ve birlikte 5 dakika kavurun.
- 1 su bardağı su, sarımsak ve limon suyunu koyarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Makarnayı tuzlu suda 7 dakika haşlayın ve süzün
- Doğranmış taze soğan, marul, maydanoz ve baharatı etler ve makarnayla karıştırın.
- Karışımı fırın kabına boşaltın.
- Rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve peynir kızarana kadar fırınlayın.
- Limon dilimleriyle servis yapın.
- Malzemeler
-
- Yarım paket kalem makarna
- 4 parça, bölünmüş kuzu kol -1 kg.
- Yarım demet marul
- 2 adet kuru soğan
- 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
- Yarım demet taze soğan
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı ezilmiş sarımsak
- 2 adet limon suyu
- 1 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı biberiye
- Tuz, karabiber
Üzerine
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
- Hazırlanışı
-
- Etlerinizi baharatlarla ovun, tencereye koyarak kendi suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
- Üzerine tereyağını koyun ve birlikte 5 dakika kavurun.
- 1 su bardağı su, sarımsak ve limon suyunu koyarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Makarnayı tuzlu suda 7 dakika haşlayın ve süzün
- Doğranmış taze soğan, marul, maydanoz ve baharatı etler ve makarnayla karıştırın.
- Karışımı fırın kabına boşaltın.
- Rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve peynir kızarana kadar fırınlayın.
- Limon dilimleriyle servis yapın.