Fırında Marullu Kuzu Kapamalı Makarna

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 30 dk.

Pişirme: 90 dk.

  • Yarım paket kalem makarna
  • 4 parça, bölünmüş kuzu kol -1 kg.
  • Yarım demet marul
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
  • Yarım demet taze soğan
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı ezilmiş sarımsak
  • 2 adet limon suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı biberiye
  • Tuz, karabiber
Üzerine
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
  • Etlerinizi baharatlarla ovun, tencereye koyarak kendi suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
  • Üzerine tereyağını koyun ve birlikte 5 dakika kavurun.
  • 1 su bardağı su, sarımsak ve limon suyunu koyarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Makarnayı tuzlu suda 7 dakika haşlayın ve süzün
  • Doğranmış taze soğan, marul, maydanoz ve baharatı etler ve makarnayla karıştırın.
  • Karışımı fırın kabına boşaltın.
  • Rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve peynir kızarana kadar fırınlayın.
  • Limon dilimleriyle servis yapın.
Malzemeler
  • Yarım paket kalem makarna
  • 4 parça, bölünmüş kuzu kol -1 kg.
  • Yarım demet marul
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
  • Yarım demet taze soğan
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı ezilmiş sarımsak
  • 2 adet limon suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı biberiye
  • Tuz, karabiber
Üzerine
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Hazırlanışı
  • Etlerinizi baharatlarla ovun, tencereye koyarak kendi suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
  • Üzerine tereyağını koyun ve birlikte 5 dakika kavurun.
  • 1 su bardağı su, sarımsak ve limon suyunu koyarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Makarnayı tuzlu suda 7 dakika haşlayın ve süzün
  • Doğranmış taze soğan, marul, maydanoz ve baharatı etler ve makarnayla karıştırın.
  • Karışımı fırın kabına boşaltın.
  • Rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve peynir kızarana kadar fırınlayın.
  • Limon dilimleriyle servis yapın.