Servis: 6 kişi
Hazırlama: 35 dk.
Pişirme: 40 dk.
- 6 adet kuru soğan – orta boy
Zeytinyağlı Ayvalı Soğan Dolması Harç
- 3/4 su bardağı pirinç
- 1 adet ayva – küçük boy
- 1,5 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım demet taze nane
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz, karabiber
- Soğanların kabuklarını soyun ve püsküllü kısmından kesin.
- Soğanların ortasını oyun ve çıkan kısımları ince ince doğrayın.
- Zeytinyağında kıyılmış soğanları kavurun.
- Pirinci ekleyin ve 5 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Üzerine 1 su bardağı su koyup, suyunu çekene kadar pişirin.
- Kıyılmış yeşillikler, küp doğranmış ayva ve baharatını ekleyerek karıştırın.
- Soğanların içini harçla doldurarak tencereye dizin.
- Üzerine yarım su bardağı su koyun ve kısık ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 6 adet kuru soğan – orta boy
Zeytinyağlı Ayvalı Soğan Dolması Harç
- 3/4 su bardağı pirinç
- 1 adet ayva – küçük boy
- 1,5 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım demet taze nane
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz, karabiber
- Hazırlanışı
-
- Soğanların kabuklarını soyun ve püsküllü kısmından kesin.
- Soğanların ortasını oyun ve çıkan kısımları ince ince doğrayın.
- Zeytinyağında kıyılmış soğanları kavurun.
- Pirinci ekleyin ve 5 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Üzerine 1 su bardağı su koyup, suyunu çekene kadar pişirin.
- Kıyılmış yeşillikler, küp doğranmış ayva ve baharatını ekleyerek karıştırın.
- Soğanların içini harçla doldurarak tencereye dizin.
- Üzerine yarım su bardağı su koyun ve kısık ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.