Servis: 6 kişi
Hazırlama: 30 dk.
Pişirme: 30 dk.
- 300 gr. tavuk göğüs eti
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 demet roka
- 8 – 9 adet kuru domates
- 4 çorba kaşığı kuru üzüm
- Tavuklar İçin Terbiye
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 3 diş ezilmiş sarımsak
- 1 çay bardağı süt
- Kısır Sosu
- 1,5 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet limon suyu
- 1 tatlı kaşığı kişniş
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Tuz, karabiber, kırmızı biber, pul biber
- Tavukları ince uzun şeritler halinde dilimleyin.
- Tavukları terbiye malzemelerinin içine koyun.
- Buzdolabında en az 2 saat bekletin.
- Bulgurun üzerini bir parmak geçecek kadar su koyun ve 20 dakika üzeri kapalı şekilde dinlendirin.
- Haşlanmış nohutu ve çırpılmış sos malzemelerini bulgura ekleyin.
- Yanmaz bir tavada tavukları soteleyin.
- Doğranmış roka, kuru domates ve tavukları bulgura ilave edip harmanlayın.
- Ilık olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 300 gr. tavuk göğüs eti
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 demet roka
- 8 – 9 adet kuru domates
- 4 çorba kaşığı kuru üzüm
- Tavuklar İçin Terbiye
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 3 diş ezilmiş sarımsak
- 1 çay bardağı süt
- Kısır Sosu
- 1,5 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet limon suyu
- 1 tatlı kaşığı kişniş
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Tuz, karabiber, kırmızı biber, pul biber
- Hazırlanışı
-
- Tavukları ince uzun şeritler halinde dilimleyin.
- Tavukları terbiye malzemelerinin içine koyun.
- Buzdolabında en az 2 saat bekletin.
- Bulgurun üzerini bir parmak geçecek kadar su koyun ve 20 dakika üzeri kapalı şekilde dinlendirin.
- Haşlanmış nohutu ve çırpılmış sos malzemelerini bulgura ekleyin.
- Yanmaz bir tavada tavukları soteleyin.
- Doğranmış roka, kuru domates ve tavukları bulgura ilave edip harmanlayın.
- Ilık olarak servis yapın.