Servis: 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 45 dk.
- 12 adet tavuk baget
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- 4 çorba kaşığı bal
- 1 adet portakal
- 1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
Bagetlere Sürmek İçin
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 adet portakal suyu
- Tuz, karabiber, kırmızı biber, pul biber
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı – üzerine
- Portakallı fırın baget hazırlamak için; tavuk bagetleri zeytinyağı, portakal suyu, yoğurt ve baharatla ovun.
- Soslanmış bagetleri en az 4 saat buzdolabında dinlendirin.
- Zeytinyağında doğranmış soğanınızı soteleyin.
- Bal, portakal suyu ve portakal kabuğunu soğana ekleyerek ocağı kapatın.
- Sos ve bagetleri iyice karıştırın. 200 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 12 adet tavuk baget
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- 4 çorba kaşığı bal
- 1 adet portakal
- 1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
Bagetlere Sürmek İçin
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 adet portakal suyu
- Tuz, karabiber, kırmızı biber, pul biber
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı – üzerine
- Hazırlanışı
-
- Portakallı fırın baget hazırlamak için; tavuk bagetleri zeytinyağı, portakal suyu, yoğurt ve baharatla ovun.
- Soslanmış bagetleri en az 4 saat buzdolabında dinlendirin.
- Zeytinyağında doğranmış soğanınızı soteleyin.
- Bal, portakal suyu ve portakal kabuğunu soğana ekleyerek ocağı kapatın.
- Sos ve bagetleri iyice karıştırın. 200 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.