Servis: 4 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 35 dk.
- 3 su bardağı küp doğranmış balkabağı
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay kaşığı muskat rendesi
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı süt
- Tuz
Üzerine
- 1 çorba kaşığı adaçayı – kuru
- 2 adet kırmızı biber
- Muskatlı balkabağı çorbası hazırlamak için; soğanları ve tereyağını tencereye koyun ve 20 dakika soğanlar kahverengi, karamel kıvamına gelinceye kadar kavurun.
- Sirke ve toz şekeri ekleyerek 1 – 2 dakika çevirin.
- Unu ilave edin ve kavurmaya devam edin.
- Sarımsakları ve defneyi ekleyin.
- Et suyunu koyduktan sonra 15 dakika pişirin.
- Ateşi kapatınca kekiği ve sütü koyun.
- Çorbaları fırına dayanıklı kaselere, porsiyonlara bölerek paylaştırın.
- Kaselerin üzerini milföy hamurları ile kapatıp yumurta sarısı sürün.
- 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 3 su bardağı küp doğranmış balkabağı
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay kaşığı muskat rendesi
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı süt
- Tuz
Üzerine
- 1 çorba kaşığı adaçayı – kuru
- 2 adet kırmızı biber
- Hazırlanışı
-
- Muskatlı balkabağı çorbası hazırlamak için; soğanları ve tereyağını tencereye koyun ve 20 dakika soğanlar kahverengi, karamel kıvamına gelinceye kadar kavurun.
- Sirke ve toz şekeri ekleyerek 1 – 2 dakika çevirin.
- Unu ilave edin ve kavurmaya devam edin.
- Sarımsakları ve defneyi ekleyin.
- Et suyunu koyduktan sonra 15 dakika pişirin.
- Ateşi kapatınca kekiği ve sütü koyun.
- Çorbaları fırına dayanıklı kaselere, porsiyonlara bölerek paylaştırın.
- Kaselerin üzerini milföy hamurları ile kapatıp yumurta sarısı sürün.
- 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.