Skip to content
- 4 adet yufka
- Börek Harcı
- Yarım demet taze soğan
- 500 gr. pazı
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı anason
- 2 çorba kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Börek Sosu
- 1 su bardağı süt
2 adet yumurta
- Yarım su bardağı erimiş tereyağı
- Pazılı anasonlu bici börek yapmak için doğranmış pazı ve taze soğanı, tereyağında anasonla beraber, hafifçe yumuşayıncaya kadar kavurun.
- Sirke ve baharatları ekleyerek harmanlayın. Yağlanmış fırın tepsinize ilk yufkanızı serin.
- Üzerine erimiş tereyağı, süt ve yumurtayı çırparak dökün.
- 2. yufkayı serin ve pazılı harcı üzerine yayın. Kalan iki yufkayı da aralarına sütlü karışımdan dökerek ıslatın.
- En üste kalan sosu dökün. 180 derecede ısıtılmış fırında, altın rengini alıncaya kadar pişirin.
-
Malzemeler
-
- 4 adet yufka
- Börek Harcı
- Yarım demet taze soğan
- 500 gr. pazı
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı anason
- 2 çorba kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Börek Sosu
- 1 su bardağı süt
2 adet yumurta
- Yarım su bardağı erimiş tereyağı
-
Hazırlanışı
-
- Pazılı anasonlu bici börek yapmak için doğranmış pazı ve taze soğanı, tereyağında anasonla beraber, hafifçe yumuşayıncaya kadar kavurun.
- Sirke ve baharatları ekleyerek harmanlayın. Yağlanmış fırın tepsinize ilk yufkanızı serin.
- Üzerine erimiş tereyağı, süt ve yumurtayı çırparak dökün.
- 2. yufkayı serin ve pazılı harcı üzerine yayın. Kalan iki yufkayı da aralarına sütlü karışımdan dökerek ıslatın.
- En üste kalan sosu dökün. 180 derecede ısıtılmış fırında, altın rengini alıncaya kadar pişirin.
Go to Top